maanantai 21. elokuuta 2017

Tyttöjen ilta lauantaina




Juustotikut:

1 pkt voitaikinaa
emmental juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria



Marinoitu punasipuli:

2 punasipulia
1,5 dl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
2rkl sokeria
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria

Laitoin viinietikan, veden ja sokerin kattilaan sipulien kanssa ja haudutin n 5min.
Lisäsin muut aineet ja jäähdytin.




Clas Ohlsonilta löysin voipaperia, mistä tein haarukalle ja veitselle taskun.
Paikallisesta Kontista löysin savikulhot edullisesti 8kpl/3,5e










Päivällä oli tyttö apuna ja hän teki ihanan poropiirakan tällä ohjeella hieman muuneltuna.

Rukiininen poropiirakka:

1 pkt (400 g) pakasteruisperunataikinaa
2 rkl öljyä
1 sipuli
150 g poron kylmäsavupaistia
1 dl tuoretta persiljaa
100 g kermaviiliä
2 dl kermaa
4 munaa
2,5 dl juustoraastetta
2 tl rouhittua viherpippuria (mustapippuria)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli ja painele se voidellun 26-28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna poron kylmäsavupaisti. Kuullota sipuli öljyssä, lisää lopuksi hienonnettu liha ja siirrä pois levyltä. Hienonna persilja, lisää se ja loput ainekset poro-sipuliseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste  ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. 


Jäliruokana oli suklaisten mansikoiden kanssa makea juoma. 
Nämäkin ideoi minun kekseliäs tyttösein. 








Elokuu on ihanaa aikaa, kun illat alkaa hämärtymään ja on vielä lämmin. Terassilla paloi kynttilät ja porovalaisin sai uudet valot, niistä kirjoittelen myöhemmin.

6 kommenttia:

  1. Nam nam, itselle tulee nälkä kun katsoo noita sun kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alina viestistäsi ja kiva, kun jäit lukijaksi :) Viikonloppuisin on kiva herkutella ja juustoja pitkästä aikaa maistellen. Nam :)

      Poista
  2. Kivat tarjoilut teillä!Tuo poropiirakka ois varmaan gluteenittomana versiona myös hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen tuota piirakkaa tehnyt monesti ihan tavallisella murotaikinalla, gluteeniton on kokeilematta vielä.Kannattaa kokeilla, hyvä ja helppo ohje on.

      Poista
  3. Ihanan tunnelmallista oli, kun ilta hämärtyi <3
    Näistä herkuista menee kaikki kyllä kokeiluun, poropiirakka. Niin hyviä olivat :)

    Minna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan meillä mukava ilta <3
      Valoisien kesäöiden jälkeen elokuun illat on niin ihania. Harmi,kun kestää meillä vain hetken, kunnes kylmenee. Poropiirakka on kyllä helposti muunneltavissa, keräsin siihen myös kasvimaalta ruohosipulia.

      Poista

Kiitos, kun jätit kommentin!